Primer uspešne implementacije Office 365 rešenja

BEOGRAD – Eurobanka u Srbiji je opremila svoje agente pametnim telefonima i omogućila im da na terenu skeniraju dokumente korestići Office 365, čime podaci odmah postaju dostupni banci za obradu.

Kako se navodi u saopštenju, partnerstvo dve kompanije – Eurobanke i Majkrosofta omogućava maksimalno brzu i efikasnu obradu kreditnih zahteva i ukida nepotrebne odlaske u ekspoziture banke.

Timovi stručnjaka Eurobanke i Majkrosofta (Microsoft) su se opredelili za upotrebu Nokia Lumia 730 mobilnih telefona, pre svega zbog izuzetnog nivoa zaštite podataka i mogućnosti daljinskog nadzora i kontrole uređaja, ali i odličnog odnosa cene, veličine ekrana i kamere.

Za aplikaciju za skeniranje i unapređenje kvaliteta slike izabrana je potpuno besplatna aplikacija Microsoft Office Lens, koja omogućava jednostavnu razmenu skeniranih dokumenata, dok je kao prostor za deljenje dokumenta izabran OneDrive for Business, koji Eurobanka već poseduje u okviru Office 365 plana dostupnog njenim zaposlenima.

Na ovaj način maksimalno su iskorišćene tehnologije koje su već u posedu banke, ali, što je još značajnije, otvoren je novi kanal saradnje sa klijentima, sa kvalitetom usluge koji je na mnogo višem nivou od uobičajenog, dodaje se u zajedničkom saopštenju.

„U svetu u kome se mobilnost i trenutna dostupnost servisa očekuje na svakom koraku, Majkrosoft je u mogućnosti da iz svog širokog portfolija uređaja i platformi zajedno sa korisnikom skroji rešenje po meri. Takvo rešenje predstavlja optimalan balans cene, jednostavnosti korišćenja, sigurnosti, skalabilnosti, kao i brzine realizacije“, rekao je savetnik za strategiju velikih klijenata u Majkrosoft Srbija Marko Marjanović, navodi se u saopštenju.

On je podsetio da je kompanija Majkrosoft svetski lider u isporuci računarskih tehnologija uključujući softver, usluge i rešenja koja korisnicima i kompanijama pomažu da ostvare svoj puni potencijal.

„Service Now, kako glasi radni naziv ovog servisa, daje nam veliku fleksibilnost, kao i pristup novim potencijalnim klijentima“, rekao je Nenad Manasijević, menadžer za IT infrastrukturu u Eurobanci.

On je u saradnji sa dugogodišnjim partnerom kompanijom CPU d.o.o. i svojim timom osmislio i realizovao projekat servis i obezbedio dostupnost servisa širom Srbije.