Nova web prezentacija kostolačke kompanije

Nakon kraćeg perioda u kome je pripremljen novi sadržaj i promenjen dizajn, 18. septembra je postavljen je novi zvanični web sajt Privrednog društva „Termoelektrane i kopovi Kostolac“. Web sajt je kreiran korišćenjem najnovijih tehnologija, koje su bazirane na Microsoft SharePoint 2013 platformi. Starije verzije Microsoft SharePoint platforme, kako smo saznali u Informacionom sektoru kostolačke kompanije, već su korišćene za razmenu internih dokumenata kroz portale dostupne određenim grupama zaposlenih u PD „TE – KO Kostolac“.

Nova web prezentacija kostolačke kompanije

Primenom najnovije verzije, osim unapređenja postojećih internih portala, biće omogućena i njihova integracija kroz zvanični web sajt PD, sa kontrolisanim pristupom, tako da će interni portali preko web sajta biti dostupni zaposlenima PD „TE – KO“ u svakom trenutku i sa bilo kog mesta, ukoliko postoji pristup internetu.
– Izrada web sajta PD „TE – KO Kostolac“ na Microsoft SharePoint 2013 platformi, je Direkcija za Informacione i Komunikacione tehnologije EPS-a ocenila kao Projekat od opšteg interesa za EPS grupu, rekla nam je Snežana Stefanović, rukovodilac Sektora za IS i dodala: – Odabrana platforma, osim primene najsavremenijih tehnologija, omogućava i veći stepen integracije web sajtova svih PD u sastavu EPS-a, što je u duhu aktuelnih procesa korporativizacije. Iz navedenih razloga odobreno je angažovanje Microsoft eksperata iz ove oblasti, a na osnovu postojećeg ugovora između EPS–a i Microsoft-a. Održan je workshop kome su prisustvovali predstavnici svih privrednih društava iz sastava Elektroprivrede Srbije, a rezultat je dokument „Proof off concept“’, u kome su definisani svi zahtevi koje novi sajt u budućnosti mora da ispuni. U praktičnom delu je realizovan i pilot projekat web sajta za PD „TE – KO Kostolac“, istakla je Snežana Stefanović.
Novina je i da se sajt PD TE-KO sada „hostuje“ na serverima PD „TE – KO Kostolac“, a dalji razvoj implementiranog rešenja je u potpunosti u nadležnosti i pod kontrolom zaposlenih u Sektoru za IS, tako da je moguće menjanje izgleda i sadržaja sajta u zavisnosti od budućih potreba.
P. Životić