CISCO Sertifikati

Nivoi Sertifikata

CISCO sertifikati su veoma traženi i obezbeđuju odlične prihode i prepoznatljivost profesionalcima koji ih poseduju. CISCO nudi različite nivoe sertifikacije, neki su – CCNA, CCNP, CCIE, koji su rangirani po težini ispita koji se polažu. U okvirima ovih nivoa sertifikacije profesionalac može izabrati specijalizacije kao što su Routing & Switching, Voice and Security. U procesu sertifikacije nivoi su sve kompleksniji ali su i nagrade sve veće.

Cisco Certification Levels

CISCO sertifikovani profesionalci su dugi niz godina jedni od najbolje plaćenih ICT profesionalaca na tržištu. Plata CISCO sertifikovanih ICT inženjera varira u zavisnosti od nivoa sertifikata, vrste specijalizacije kao i lokacije posla. Grafikon samo prikazuje rang prosečne plate u zavisnosti od nivoa sertifikata.

Entry & Associate

Professional

Expert

CCENT EntryCCNA Network Associate

CCNA Security

CCNA Voice

CCNA Wireless

CCNA Service Provider

CCDA Design Associate

CCNP Network ProfessionalCCNP Security

CCNP Voice

CCNP Wireless

CCNP Service Provider

CCNP Internetworking Pro

CCDP Design Professional

CCIE Roiting & SwitchingCCIE Voice

CCIE Security

CCIE Service Provider

CCIE Wireless

CCIE SP Operatons

CCDE Desing Expert

Cisco Plate

Gde su poslovi?

Po podacima Američke agencije za tržište rada potreba za profesionalcima mrežne, kompjuterske i sistemske administracije će rasti 28% od 2010. do 2020. godine, što je duplo brže od proseka za sva druga zanimanja. Potražnja za IT stručnjacima je visoka i očekuje se njeno uvećanje u skladu sa razvojem novih, bržih tehnologija i mobilnih tehnologija.

Po statistikama Nacionalne službe za zapošljavanje ICT zanimanja su u Srbiji već dugi niz godina najtraženija zanimanja. Kako se u Srbiji razvija ICT sektor i kako veliki broj investitora upravo investira u ovu oblast, raste i tražnja za ICT profesionalcima.

CISCO karta poslova

VODEĆE DRŽAVE

SAD

SADVELIKA BRITANIJA

INDIJA

KANADAKINA

JAPAN

KALIFORNIJAKONEKTIKAT

NJU DŽERZI

KOLUMBIJA DISTRIKTMERILEND

VIRDŽINIJA

Rast traznje

Prosečno vreme za sticanje sertifikata

Vreme potrebno za sticanje CISCO sertifikata zavisi od mnogo faktora kao što su: količina slobodnog vremena za spremanje ispita, vrsta obuke koju kandidat odabere, nivo iskustva, ali je vreme za sticanje CISCO sertifikata još uvek značajno manje od vremena potrebnog za sticanje akademske diplome, a uz to sertifikat obezbeđuje bolju zaradu kao i mogućnost globalne karijere.

Trajanje CISCO sertifikacije